Het weer - Opgesteld op vrijdag 28 jan 2022 om 05:45. Het weekend verloopt zacht, maar wel met af en toe veel wind. Op zaterdag is het tamelijk bewolkt met kans op wat lichte regen, op zondag is het droog en zien we regelmatig de zon.

Hr.Ms. van Kinsbergen.

Na de Tweede Wereldoorlog arriveerde het schip op 31 augustus 1945 in Rotterdam waar het klaargemaakt werd om naar Nederlands-Indiƫ te vertrekken. In maart 1946 ondersteunde de Van Kinsbergen de landing op Lombok. Na de politionele acties in Indonesiƫ keerde het schip in 1950 terug naar Nederland en werd het schip wederom opnieuw gekwalificeerd, ditmaal als fregat.

Op 12 februari 1952 vertrok de Van Kinsbergen vanuit Den Helder naar Nieuw-Guinea, waar het op 21 maart in Sorong aankwam.

De voornaamste taak was het uitvoeren van patrouillediensten tegen infiltratiepogingen over zee en het assisteren bij de uitschakeling van infiltranten, wanneer die waren gesignaleerd. De Van Kinsbergen bewaakte het omliggend zeegebied, terwijl een Catalina voor verkenningen werd ingezet. (bron Legermuseum)

Het schip verbleef tot december 1954 in Nieuw-Guinea om op 5 februari 1955 terug te keren naar Nederland waar het per 1 november 1955 dienst deed als logementsschip in Vlissingen. Na dat de Van Kinsbergen op 29 mei 1959 uit dienst is gesteld wed het als oefenobject gebruikt. Op 19 februari werd het schip voor de sloop verkocht aan het bedrijf van Heyghen uit Gent. (bron Wikipedia)

Deze website is vernieuwd in April 2018 en is nu eventueel ook geschikt om op de mobiele telefoon weer te geven. Op of aanmerkingen?, neem dan gerust contact op via het contact formulier.