Het weer - Opgesteld op zondag 17 okt 2021 om 09:45. Vandaag en morgen blijft het rustig en droog herfstweer en daarbij zal ook de zon nog wel te zien zijn. Vanaf dinsdag volgt een overgang naar wisselvallig weer, met meer wind en een sterk oplopende temperatuur.

Slachtoffers tweede wereldoorlog herdacht

Hattem herdenking

Zwolse Courant datum van plaatsing onbekend.

Heerde/Epe/Hattem - In heel Nederland werd op 4 mei bij diverse monumenten en begraafplaatsen de slachtoffers herdacht van de tweede wereloorlog. Zo ook in de gemeenten Heerde, Hattem en Epe. Tijdens dodenherdenking worden burgers en militairen herdacht die sinds 10 mei 1940 zijn gevallen in het belang van het koninkrijk en mensen die door oorlogshandelingen en terreur zijn omgekomen. In Hattem zijn bloemen gelegd bij het monument bij de 'oude' IJsselbrug en aan de Geldersedijk, op de begraafplaats en bij het herdenkings teken op de markt.

In Epe begon dodenherdenking bij het monument voor Vrede en Gerechtigheid. Van hieruit ging men naar de begraafplaats aan de Tongerenseweg en naar het Bevrijdings monument in het Beekpark. Een leerling van de RSG las een gedicht voor en wethouder de Vries hield een toespraak. Hij stond ook nog stil bij de oorlogssituatie in Kosovo. In Heerde werden kransen gelegd bij de graven van de geallieerde vliegers op de begraafplaats aan de Meester Nijhofstraat en bij het monument naast het Heerder gemeentehuis.

Deze website is vernieuwd in April 2018 en is nu eventueel ook geschikt om op de mobiele telefoon weer te geven. Op of aanmerkingen?, neem dan gerust contact op via het contact formulier.